Home    Natuurlijk Natuurlijk Speciale ingrediënten   Voedingslogen (base)  Natronloog, Natriumhydroxide 30%
1L
Natronloog, Natriumhydroxide 30%
1L

Natronloog, Natriumhydroxide 30%
1L


Natronloog is een sterke base (Ph >14), daardoor is natriumhydroxide erg kosteneffecief en wordt het in lage dosering gebruikt. Het wordt gebruikt om zuur te neutraliseren en bij de hydrolyse van eiwitten.
Natriumhydroxide is beschikbaar als een vaste stof (pastiles of vlokken) en als een geconcentreerde vloeistof, die beide zeer bijtend zijn. Er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat deze materialen in contact komen met de huid. Eenmaal verdund in het voedsel is het onschadelijk.
Gebruik van natriumhydroxide in voedsel omvat wassen of chemisch schillen van fruit en groenten, verwerken van chocolade en cacao, karamelverkleuring, verwerking van frisdrank en verdikken van ijs. Olijven worden vaak gedrenkt in natriumhydroxide om ze zachter te maken; Pretzels en Duitse loogbroodjes worden vóór het bakken ondergedompeld in een natriumhydroxideoplossing om ze knapperig en donkerbruin te maken.
Het natronloog 30% is verkrijgbaar in 250ml en 1liter.



€ 19.95

Artikelcode: C1629

Natronloog, Natriumhydroxide 30%<br />1L


 

Ingrediënten: water, natriumhydroxide 30%