Bio tarwegluten

Bio tarwegluten
.
Bak je graag met lokaal graan? Maar is de gluten kwaliteit niet sterk genoeg? Voeg dan onze biologische tarwegluten toe en maak van ieder brood een succes.

Tarwegluten worden gebruikt om zwakke meelsoorten met een laag glutengehalte of een zwakke glutenkwaliteit te versterken. Door gluten toe te voegen verbeterd de verwerkbaarheid van het deeg en neemt het volume van het brood toe.

De toevoeging van gluten heeft grote invloed op het kneden en de deegontwikkeling. Het versterkt de elasticiteit, verbeterd de textuur, verkort de kneedtijd, geeft een versnelde deegontwikkeling en een fijnere kruimstructuur. Hierdoor heeft het een positief effect op de malsheid van het brood.

Tarwegluten kunnen ook gebruikt worden voor vleesvervangers. Het is het hoofdingrediënt voor de vegan vleesvervanger seitan.

Dosering: 1 tot 3% van de hoeveelheid bloem/meel, 10 tot 30 g per kg bloem/meel. Voeg evenveel water extra toe.

Bio tarwegluten is verkrijgbaar in 150g, 600g, 8kg


Dit artikel is beschikbaar in diverse formaten

Bio tarwegluten

150g

C1667
€ 4.75
150g

Bio tarwegluten

600g

C1668
€ 14.95
600g

Bio tarwegluten

8kg

C1669
€ 143.00
8kg
Ingrediënten: tarwegluten*
*Biologisch