Rijsmiddelen

Bakpoeders

In de tabel hiernaast staat een overzicht van de gebruikshoeveelheden per bakpoeder. Alle bakpoeders kunnen het beste met het bloem meegezeefd worden.
Hoe zwaarder het deeg/ beslag en hoe dikker/ hoger het product, des te meer bakpoeder er toegevoegd moet worden. Dit kan oplopen tot 2 maal de standaard hoeveelheid, zoals bij muffins. Bij dunne koekjes kun je volstaan met de helft van de standaard hoeveelheid.

Bakpoeder Klassiek en Extra zijn in gelijke hoeveelheid te gebruiken als standaard bakpoeder.
Bakpoeder Extra is met name goed bij  nat beslag zoals cake en muffins. Het toegevoegde eiwit houdt de luchtbelletjes die het bakpoeder produceert goed vast.

Ammoniumbicarbonaat is alleen geschikt voor vlak-gebak. Maximaal de dikte van een eierkoek.
Gebruiksindicatie bakpoeders
Product
Standaard op 500g bloem
Bakzout
6g
1,2%
Kaliumcarbonaat
10g
1,9%
Bakpoeder puur
10g
2,0%
Bakpoeder klassiek
18g
3,6%
Bakpoeder extra
18g
3,6%
Wijnsteenbakpoeder
16g
3,2%
Wijnsteenbakpoeder klassiek
18g
3,6%
Ammoniumbicarbonaat
4g
0,8%