Bio gebrande suiker vloeibaar

Bio gebrande suiker vloeibaar
.
Gebrande suiker is een donkerbruine vloeistof, verkregen door de gecontroleerde verhitting van rietsuiker afkomstig uit de biologische landbouw. Het heeft een kenmerkende volle en sterke geur en smaak van gebrande rietsuiker. Het is een rijke smaakmaker voor warme en koude dranken. Of verwerk het in je zoete en hartige vullingen. Gebrande suiker geeft een sterke karamelsmaak en kleur aan al je heerlijke creaties.
Roomijs
Gebrande suiker geeft zowel karamelsmaak als kleur aan ijs. Het biedt een intense zintuiglijke ervaring. Het is geweldig om in de ijsmix te mengen om smaak en kleur te verbeteren. En goed voor het kleuren van karamel-, koffie-, vanille-, kastanje-, rum- en rozijnenijs.
Frisdrank
Gebrande suiker is stabiel in frisdranken, het brengt zowel kleur als smaak. De kleur van frisdranken kan worden gestandaardiseerd door gebrande suiker om mooie gouden of rood/bruine tinten te verkrijgen.
Bier
Karamelkleuren kunnen verschillende gestandaardiseerde bruintinten in bieren brengen. Onze gebrande suiker is perfect voor ambachtelijke bieren omdat het stabiel is in gebrouwen dranken.
Alcoholische dranken
Gebrande suiker is geweldig voor het kleuren en versterken van tinten whisky, cognac, likeuren en andere sterke dranken. Gedistilleerde dranken hebben bij rijping in vaten niet altijd dezelfde kleur. Daarom worden karamelkleuren gebruikt om de bruine tinten van sterke drank te standaardiseren en te versterken. Gebrande suiker is stabiel in alcohol tot 75°C en in aanwezigheid van tannines.
Verkrijgbaar in 100ml, 250ml, 1L en 25 kilogram.
Toepassing
Karamel mild
vloeibaar
Karamel sterk vloeibaar
Gebrande suiker
vloeibaar
Roomijs
(gemengd in de massa)

10-15%

Roomijs
(puur als een laagje of sliert)
15%


Roomijs
(kleuring)


wees kleurrijk
Toplaag
10%


Koffie
10-20%
1-10%

Chocolade
(vulling)
50-60%


Chocolade
(gemengd in de vulling)

15-30%

Bier
(gedurende, of na het brouwproces)


≈0,5%  standaardisatie
1% kleuring
Azijn


0,5 - 4%
Wijn, likeuren, vermout


0,2 - 2%

Dit artikel is beschikbaar in diverse formaten

Bio gebrande suiker vloeibaar

100ml

C1708
€ 4.50
100ml

Bio gebrande suiker vloeibaar

250ml

C1709
€ 10.25
250ml

Bio gebrande suiker vloeibaar

1l

C1710
€ 32.25
1L

Bio gebrande suiker vloeibaar

25kg

C1711
€ 425.00
25kg
Ingrediënten: karamel (biologische rietsuiker, water)