Bio karamel vloeibaar sterk

Bio karamel vloeibaar sterk
.
Karamel sterk is een bruine vloeistof, verkregen door de gecontroleerde verhitting van rietsuiker afkomstig uit de biologische landbouw. Het heeft een kenmerkende zoete en sterke geur en smaak van gekarameliseerde rietsuiker. Het is een heerlijke smaakmaker voor warme en koude dranken. Of verwerk het in je zoete en hartige vullingen. Karamel sterk brengt karamelsmaak & kleur aan al je heerlijke creaties.
Roomijs
Karamel sterk geeft karamelsmaak en kleur aan ijs. Het biedt een intense zintuiglijke ervaring. Het is geweldig om in de ijsmix te mengen om smaak en kleur te verbeteren. En goed voor het kleuren van karamel-, koffie-, vanille-, kastanje-, rum- en rozijnenijs.
Frisdrank
De kleur van frisdranken kan gestandaardiseerd worden door karamel sterk om zo mooie gouden of rood/bruine tinten te verkrijgen. Karamel sterk brengt zowel kleur als smaak.
Bier
Karamel sterk kan verschillende gestandaardiseerde bruintinten in bieren brengen. Karamel sterk zorgt voor een zoete gekarameliseerde toets die helpt om de bitterheid te verminderen en de fermentatie te stimuleren. Onze karamel sterk is perfect voor ambachtelijke bieren.
Alcoholische dranken
Karamel sterk biedt bruin/rode tinten voor het kleuren en versterken van tinten whisky, cognac, likeur en andere sterke dranken. Gedistilleerde dranken hebben bij rijping in vaten niet altijd dezelfde kleur. Daarom worden karamelkleuren gebruikt om de bruine tinten van sterke drank te standaardiseren en te versterken. Karamel sterk is stabiel in alcohol tot 75°C.
Verkrijgbaar in 100ml, 250ml, 1L en 25 kilogram.
Toepassing
Karamel mild
vloeibaar
Karamel sterk vloeibaar
Gebrande suiker
vloeibaar
Roomijs
(gemengd in de massa)

10-15%

Roomijs
(puur als een laagje of sliert)
15%


Roomijs
(kleuring)


wees kleurrijk
Toplaag
10%


Koffie
10-20%
1-10%

Chocolade
(vulling)
50-60%


Chocolade
(gemengd in de vulling)

15-30%

Bier
(gedurende, of na het brouwproces)


≈0,5%  standaardisatie
1% kleuring
Azijn


0,5 - 4%
Wijn, likeuren, vermout


0,2 - 2%

Dit artikel is beschikbaar in diverse formaten

Bio karamel vloeibaar sterk

100ml

C1704
€ 4.50
100ml

Bio karamel vloeibaar sterk

250ml

C1705
€ 10.25
250ml

Bio karamel vloeibaar sterk

1l

C1706
€ 32.25
1L

Bio karamel vloeibaar sterk

25kg

C1707
€ 425.00
25kg
Ingrediënten: karamel (biologische rietsuiker, water)